Рекорден брой скиори и туристи в курорта Мальовица пред уикенда

Рекорден брой любители на зимните спортове и на разходките в планината посетиха пистите на Мальовица през уикенда. По-голямата част от гостите на курорта, който набира все по-голяма популярност през зимата сред обичащите белите спортове, бяха от района и от Столицата.

Привлечени от щедрото февруарско слънце много семейства избраха именно Мальовица за забавление и отпускане през почивните дни. Наложи се полиция да спира автомобилите на няколко километра преди пистите, поради огромния наплив.

Много бяха и хората, които си отделиха и трите дни от петък до неделя за спускане по заснежените писти Улея-Стената и Ръждавица.

Изключителен интерес от страна на децата предизвика и новата придобивка в курорта, детският карусел. Малки и големи се радваха изключително много и да се спускат по специално обособеното трасе, както с шейни, така и с туби, които се предоставят на място.

Курортът Мальовица привлича все повече гости и се радва на най-успешния сезон от много години. Причината е в огромните инвестиции, направени през последната година, както в ски съоръженията, така и в базата за настаняване. Двете писти с обща дължина близо 3 км са покрити с плътен слой сняг и се обработват ежедневно от машини от най-ново поколение.

Желаещите да се качат на влековете се редят на опашки по десетина минути, но в никакъв случай не се налага чакане, каквото е в големите ски курорти. Голям е интересът и към хапването до самите писти. Преди дни отвори и обновеният ресторант в Централната планинска школа, впечатляващ гостите не само с отлични ястия, а и с чисто нова стъклена тераса, която открива спираща дъха гледка към пистата.

Повишен интерес към ски курорта се наблюдава вече и през делничните дни. Мераклиите да карат ски или сноурборд са привлечени, както от подбрените условия, така и от достъпните цени за ползване на съоръженията, наема на ски оборудване, класните ски учители, вкусната храна и нощувки.

Коментари

коментара