Непочистен канал заплашва да наводни мазета в Перник

Общинският съветник Александър Александров отново повдигна темата за почистването на рисков участък на канала, който е успореден на главния път за Брезник в района на кв. „Проучване“. Мястото е в непосредствена близост и до два жилищни блока. Сигналът беше подаден на редовното заседание на ОбС – Перник.

„Участъкът е с дължина не повече от 200 м. Надявам се да намерим възможност, може би с участието на ОП „Флор“ или с друга фирма, за да се изреже гъстата растителност. И след това багерите да успеят да почистят и самия канал. По този начин той ще бъде безопасен и водата ще преминава безпроблемно без да застрашава мазетата на живущите хора в блоковете“, коментира Александров.

Той припомни, че този въпрос го е повдигал през месец май миналата година . И тогава няколко седмици по-късно „Мини Перник“ са изпратили машини и багери , с които са изчистили голяма част от канала, но този район е останал непочистен.

Александров благодари от свое име и от името на жителите на квартала, по чиято инициатива е сигнализирал за този проблем, и ще настоява съвсем скоро да се намери решение.

Коментари

коментара