Сашо Роман разкри в каква мизерия си е отишъл Емил Димитров

Последната година от живота си Емил Димитров буквално мизерствал, довери пред „България Днес“ фолкпевецът Сашо Роман. Той е бил сред колегите на естрадната легенда, които го почитат като творец, допринесъл много за славата на България.

„Запознахме се на един концерт с Емил. И станахме приятели, въпреки че пеем в различни жанрове“, върна лентата назад бившият солист на „Ку-ку бенд“.

Сашо Роман не намира друга дума освен „позор“ за това, което е трябвало да изпита в последните си земни дни изпълнителят на „Моя страна, моя България“.

„Емил получи инсулт, състоянието му беше тежко. Събираха средства за него, писаха, че са му помагали и Лили, и Богдана, и бившата му съпруга Грета Ганчева, и синът му, и Васил Андреев“, каза любимецът на Слави Трифонов.

За съжаление, когато Емил е покосен от мозъчен удар, самият Васил Андреев, дългогодишният текстописец и близък приятел на поп иконата, вече е с разклатено здраве и издъхва през 1999-а.

„Бях изненадан, че държавата не се опита да му помогне. Оставиха човека и това е“, огорчен е и досега изпълнителят на „Мой ангеле“.

„Емил приживе трябваше да получи нещо допълнително, а не да бъде оставен на една минимална пенсия. Защото Емил и Лили са украсите на България“, категоричен е изпълнителят на „Дяволска жена“.

Наскоро Сашо Роман изрази недоволството си от размера на пенсиите на българските певци и музиканти.

„Ако не са участията, ще гладуваме като кучета“, гневи се фолкизпълнителят.

Дали на Емил 46 лева социална пенсия

Стефка Берова първа в гилдията огласи размера на пенсията на своя колега.

„Дадоха ни навремето с Емил 46 лева пенсия, социалната. Той я получи по болест, а аз по възраст. То не е обидно, то е по-скоро смешно. Защото цяла България и кучетата ни познават. Казаха ни: „Ще доказвате в съда с трима свидетели, че сте работили“, спомня си бившата половинка на Йордан Марчинков.

 

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: