Багери разораха част от магистрала Струма край Перник

Докато ремонтът на пътя Перник-София е в застой, по магистрала „Струма“ в близост до квартал Църква се укрепват свлачища.

Фирма подизпълнител на „Автоимагистрали“ ЕАД извършва ремонтни дейности в отсечката, която преминава край квартал Църква и село Студена. Пътните строители укрепват три свлачища, а след като приключат работата си по проблемните участъци, ще поставят и шумозаглушителни бариери.

Три свлачища се укрепват, а най-дългото от тях е 150 метра. Това се налага, тъй като в този район на метри под асфалта текат подпочвени води, които причиняват свличането на земна маса, съобщиха по канал Струма.

За да се разреши кардинално проблема, в момента строителите премахват асфалтовата настилка. След това ще бъдат поставени крепежни елементи, които ще бъдат свързани в обща конструкция.

Още една добра новина има и за жителите на Студена и Църква, които  от години пускат жалби заради шума от магистралата. В проекта е заложено да бъдат направени шумозаглушителни стени, след като приключи укрепването на свлачищата.

Коментари

коментара