Най-възрасният кандидат депутат от Перник е на 79 години, 24-годишни са най-младите претенденти за парламента

Снимка: Интернет

На 79 години е най-възрастният кандидат за народен представител в 14-и МИР в Перник, съобщиха на БТА от РИК. Това е Митко Димитров – втори в листата на коалиция Патриотичен фронт – НФСБ, БСД „Радикали“ и БНДС „Целокупна България“.

Най-младите претенденти за депутатски банки са 24-годишните Кристияна Янкулова и Бетина Богословова, стоящи на седма позиция, съответно в листите на ДПС и коалиция „Национално обединение на десницата“.

За четирите мандата в региона ще се борят 127 души, представители на 27 партии и коалиции. Сред тях преобладават икономисти, юристи, земеделски производители, инженери и др. Доверието на перничани поиска и осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев, който е част от коалиция „Продължаваме промяната“. Листата на партията води адвокат Никола Минчев.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев, който е с родословие от Трънско и Брезнишко, отново е начело на претендентите на ГЕРБ – СДС, следван от Георг Георгиев. Журналистът Станислав Балабанов и международният съдия и треньор по спортни танци Петя Димитрова водят отбора на „Има такъв народ“. Само двама мъже – доскорошният депутат Стоян Мирчев и местният лидер на АБВ Петър Първанов са в 8-членната листа на „БСП за България“. Още шест жени се включват в битката за депутатските банки с името на червената партия, пише БТА.

Бившият зам.-министър на труда Султанка Петрова запази челна позиция от името на ВМРО. Боян Станков – Расате отново е първи в тима на „Български национален съюз – Нова демокрация“. С най-малко претенденти – по един, са партиите „Пряка демокрация“ и „Правото“.

Коментари

коментара