Внимание: Няма никаква подготовка за зимата в Пернишко

Правителството подлага на риск живота и здравето на перничани, предупредиха областният и общинският координатор на партия ГЕРБ Емил Костадинов и Денислав Захариев.

На нарочна пресконференция днес бяха повдигнати въпросите, че

фирмите по пътното поддържане нямат никаква подготовка за наближаващата зима,

както и опасността от спирането на пътно строителните дейности в региона.

Областният управител на Перник д-р Симеон Василев абдикира от задълженията си да бъде връзка между държавата и общините.

Кметът на община Перник и кметовете на селата Кладница, Драгичево и Рударци бяха принудени да оставят техните задължения и да влязат в ролята на областен управител като организираха и проведоха разговори в МРРБ.

На прага сме на нова криза във връзка с организацията на зимното поддържане, и се надяваме жителите на област Перник да не са потърпевши и да нямат проблеми при придвижването им до домовете в предстоящия период.

Каква е готовността на държавата при понижаването на температурите и евентуални снеговалежи? Обезпечена ли е републиканската пътна мрежа с необходимата техника, служители и материали за студения период, или зимата отново ще ни изненада? Това притеснение изразиха Костадинов и Захариев.

Информацията, с която разполагаме, е , че не са превеждани средства на фирмите. МРРБ не се е разплатило за изтеклия зимен период. Хората не са получавали от близо пет месеца заплати, което е доста притеснително за поддържането на пътната инфраструктура“, коментира Костадинов.

Двамата със Захариев са категорични, че хаосът е безпрецедентен, а животът и здравето на жителите на областта са изложени на риск.

Вторият казус, който беше обсъден, е абдикирането от задължения на областния управител на област Перник д-р Симеон Василев относно ремонта и организацията на движението на участъка от пътя за София през Владая, който се ползва от над 40 000 перничани, както и за укрепителните дейности и рехабилитацията на пътя за Кладница.

„За съжаление, въпреки ежеседмичните протести, гласуваната декларация от всички партии в Общинския съвет, реакция от страна на държавата нямаше, докато кметовете на Перник, Драгичево, Кладница и Рударци не бяха принудени да оставят техните задължения, и стопанисването им на поверените населени места, за да се изявяват в ролята на областен управител, който не проявява никакво отношение и ангажираност“, заяви Захариев. Той припомни за посещението на местните управници в края на миналата работна седмица в МРРБ, когато стана ясно, че ще се намерят средства за довършване на пътните строително ремонтни дейности, и изрази искрена надежда, че сроковете ще бъдат спазени.

Коментари

коментара