Заснеха рекламен клип в архитектурното чудо на град Батановци

Старата тухларна на град Батановци се превърна в декор за реклама на известна марка дезедоранти. А героят, който участва в клипа е известният чернокож танцьор Реми Тоин, който е израсъл в дома за сираци в Перник, видя ZaPernik.com.

Клипът представя кадри от разбитата тухларна фабрика. Инициативен комитет се бори да бъде реставрирана, съхранена и обявена за паметник на културата. Тухларната е едно от архитектураните постижения от началото на 20-ти век. Историята на фабриката е на повече от век – построена е през 1913г. по проект на прочутия български архитект Георги Фингов.

Фабриката е произвеждала тухли и керемиди. Уникалната й архитектура стойност се крие в голяма степен в конструкцията, впечатляваща за времето на създаването си. Тя е изградена само от тухли и дърво. Съществува интересна история около построяването на фабриката – собственикът и архитектът сключват облог дали може да се построи промишлена сграда на три нива само от тухли и дърво. Архитектът печели, създавайки впечатляващо в своя детайл интериорно пространство. Строгият, но изискан растер, видимата тухла и неопетненото от глобализацията на днешното общество местоположение запазват нейния облик и подсказват за потенциала на сградата.

Смият рекламен клип дефакто връща Реми оттам, откъдето е тръгнал – пернишкият край.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Rexona Bulgaria (@rexona_bulgaria)

Реми Тоин е от нигерийски произход но е израстнал без родителите си, а първите си спомени пази от Дом за сираци в Перник. След това отива да живее в София. Той се прпочува преди две години с участието си в риалитито „България търси талант“. В момента Реми е звезда в своите среди и участва редица музикални клипове. Най-често можем да го видим на сцената заедно с поп певицата Дара.

Коментари

коментара