Шофьор помете момче на пешеходна пътека в Перник

Снимка: Фейсбук

Младо момче бе пометено от автомобил, пресичайки пешеходна пътека в Перник. Инцидентът се е случил на една от пешеходните пътеки по вътрешния булевард на града в квартал Изток. 

Очевидци разказват, че въпросният шофьор карал с висока скорост, когато помел пешеходеца, качил го на капака на колата си и не е могъл да спре метър и половина след зебрата.

„Гледката беше потресаваща. Млодото момче се огледа и тръгна да пресича пешеходната пътека и онзи пиян дъртак не намали изобщо…толкова бясно караше, че носи момчето на капака на автомобила си един метър“, разказва очевидец, тръгнал да пресича фаталната пешеходна пътека секунди по-късно от пострадалия.

Снимка: Фейсбук

Перничани коментират, че в Перник като се види, че някой иска да пресече, шофьорите дават мръсна газ за да минат преди него. А често се случвало и първия шофьор да спре да пропусне пешеходеца, но втория да не му се чака и да го изпревари на пешеходна пътека с риск да блъсне човек поради ограничена видимост.

„Вчера се прибирам и си карам с ограничението и един малоумник профуча с около 100 на тази пешеходна, добре че нямаше тогава пешеходци,иначе не ми се мисли“, коментира шофьорка.

По въпросното трасе от години се случват инциденти и много шофьори не спазват ограничението. Явно дори и бабуните преди пешеходните пътеки не помагат.

Все още няма официална инофромация за инцидента и какво е състоянието на блъснатото момче. Следим темата.

Коментари

коментара