АПИ проговори за пропадналия път Рударци-Кладница

Извършват се дейности по оптимизиране на отводняването в дълбочина в пропадналата част от пътя Рударци-Кладница, твърдят от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, съобщи пресцентърът на Областната администрация в Перник.

В отговор на писмо от областния управител д-р Симеон Василев относно забавянето на ремонта в компрометирания участък, от АПИ съобщават, че в зависимост от резултатите от проучванията на терен, ще бъде предвидена конструкция с определен обхват за укрепване на участъка на свлачището.

По трасето се появиха допълнителни деформации и пропадания, които са в непосредствена близост до регистрираното свлачище, за които са необходими укрепителни мероприятия„, се казва в писмото.

Пътят Рударци-Кладница беше затворен през февруари заради образувало се свлачище, като целият автомобилен поток беше пренасочен по обходен общински път, който не е проектиран за такъв интензивен трафик и е в много лошо състояние. Заради липсата на яснота кога ремонтът ще бъде завършен местните жители започнаха протести.

В отговора до д-р Василев, от АПИ посочват, че обходният път също ще бъде ремонтиран според подписаното с Община Перник споразумение.

Изготвено е задание за изработване на технологичен проект за превантивен ремонт на общинския път и предстои възлагане на ремонтни работи„, обясняват от АПИ и уточняват, че за осигуряване безопасността на движение в отсечката ще бъдат извършени дейности по текущо поддържане чрез изкърпване на настилката.

Отговорът не ни задоволява, коментира кметът на Кладница Васил Мирчев, предаде БТА.

Коментари

коментара