Хунтата на „Жилфонд“ трепери!

Димитър Колев

Хунтата на „Жилфонд“ трепери! Така може да се обобщи въздуха в Общински съвет Перник, чието престъпно съществуване вече не може да бъде оприличено като политическо, а направо криминално. 

Това е общинският съвет, който ви граби. Разкритие за това направи лично кмета на Перник Станислав Владимиров, като показа как се управлява и контролира подопечната на Общински съвет фирма „Жилфонд“. Вижте тук.

Кметът на Перник Станислав Владимиров разкри, че докато той налива стотици хиляди лева в Жилфонд, за да се строи в града, от другата страна „някой“ източва средствата. Разбра се, че частна фирма, близка до ръководството на общинската „Жилфонд“ е получавала пари, без ясна визия за какво. Разбра се, че „Жилфонд“ и частната фирма имали общи телефони и лица за контакт. 

Ръководството на Общински съвет Перник в момента трепери. За постовете си. За влиянието. Може би за далаверите.

Димитър Колев – председател на Общинския съвет, завърнал се след седмична почивка на море още не може да замаже гафа „Жилфонд“. Та неговата дясна ръка Коце беше лицето на „Жилфонд“. Та именно те двамата са известни в политическото пространство като „Коце на Колев„.

Димитър Колевемблемата на олигарха Стойков в Общинския съвет, и той с прякор в политическите среди – Батко.

Димитър Колев – председателят на Общински съвет, през чието управление, съветници гласуваха, без да са в залата.

Има ли какво още да ни предложи уважаемия председател на Общински съвет Димитър Колев? Още някоя далавера в Общинско дружество? Още фантомни гласувания в Общински съвет?

Ами другите…?

Милена Миланова от ГЕРБ – заместничката на Димитър Колев не спира да звъни телефони откакто гръмна скандала „Жилфонд“, докладват ни общински съветници от всякакви политически сили. Притеснена била за мястото си на зам.председател на Общинския съвет. И разбира се – подобаващата заплата там. Споделяла пред хора, че ако загуби поста и заплатата, щяла да стане „независим общински съветник“ и да напусне групата на ГЕРБ.

Ако това е истина, питаме защо?

Кое кара Милена Миланова да напусне групата на ГЕРБ, след разкритието на далавери в Общинския съвет, който управлява? Какво седи зад всичко това?Не вярваме, че се е докарала да бъде заложник на една заплата. Та нали този пост е за  престиж, там дори в различни държави се работи за обществото.

Жилфонд тепърва ще гърми…

Оказва се, че префактуриранията на близки до ръководството на „Жилфонд“ фирми е само началото на скандалите с това общинско предприятие. Има много още какво да се разплита по тази, подчинена на Общински съвет фирмичка.

А кой ще понесе политическата отговорност?

Димитър Колев, Милена Миланова, Десислав Аспарухов

Обществото очаква да види дали всичко ще е по старому. Или с идването на кмета Станислав Владимиров, кошерът ще бъде разбутан и краденето на мед преустановено.

Началото е поставено от кмета Владимиров.

Останалите общински съветници са на ход. Да продължат в посоката, която Колев ги тласка или да защитят имената си и да застанат на страната на справедливостта. То е ясно. Димитър Колев няма право да остане повече председател на Общински съвет Перник. Той е провален председател. Дискредитирал се многократно. Миналият път,когато го хванаха да брои гласове, които не са в залата, му се размина. Днес това не изглежда възможно.

Въпросът е не дали, а кога промените в Перник ще бъдат направени и ще тръгне ли градът ни по нов път.

Коментари

коментара