За пети път хокей на трева в кв. Изток – ето кой спечели!

Ученици от няколко отбора в страната се събраха за пети път в Перник на турнир по хокей на трева. По традиция Турнирът се роганизира от Кметство Изток на една от спортните площадки в най-големия пернишки квартал.

Турнирът се организира за юноши и девойки до 16 г. и до 18 г., като участваха отбори от София, Пловдив и Перник. А специален гост на събитието беше изпълнителния директо на Българската федерация по хокей на трева Антонио Антонов.

В красирането при 16-годишните шампиони станаха ХК „Пловдив“, а второ място зае пернишкият отбор – ХК“Ен Джи Ес“Пк. На трета позиция отново се красираха пловдивчани  – ХК“Петър Берон“Пд, а на четвърто място остана ХК“Академик+“Сф.

При категория 18 години оново подредбата беше същата. Доминацията бе на гостите от Пловдив. Първенец в групата стана ХК“Петър Берон“Пд, следавн от пернишкия клуб ХК“Ен Джи Ес“Пк, на трето място ХК“Пловдив“Пд и на четвърто – ХК“Академик+“Сф.

Участниците бяха наградени с медали и купи от кметицата на Квартал Изток Десислава Стоянова. Сред представителите на общината, които уважиха спортното събитие и раздадоха част от наградите бяха и секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков и главтия експерт по спорта Десислава Стойова. Руслан Стефанов – треньор по хокей на трева; Милка Михайлова – треньор по лека атлетика.

„Желая на всички участници още повече хъс за победа и успехи. Младите хора трябва да се развиват в спорта, който са избрали. С пожелание все така да бъдете гордост за всички нас!„, пожела на децата кмета Десислава Стоянова.

Коментари

коментара