Какво представлява откриването на течове с термокамера

Появата на влага е един от най-често срещаните проблеми във всеки дом. Влагата може да се появи на всяко място – под прозорците; на терасата; по стените; по тавана и на много други места. Причините за нейната поява могат да бъдат разнообразни – стари и амортизирани тръби; лоша хидроизолация или скрит теч. Ненавременните мерки могат да нанесат много големи щети върху имуществото ви. Открийте навреме причината за проблема и спасете дома си от разрушителната сила на влагата.

Използване на термокамера за откриване на течове 

Най-ефективният метод за откриване на теч, е чрез използването на термокамера. Благодарение на този уред може да се открие с точност мястото, където е започнал да се образува проблем и да бъдат взети съотвените мерки. Термокамерите са предпочитани от фирмите предлагащи ВиК услуги, защото дават бързи и надеждни резултати на момента. Инфраред технологията измерва температурните изменения и на база на данните, които ще бъдат извлечени се определя с 99 % точност мястото, където се е появил теча.

Основното предимство на термокамерата, е, че указва точното място на проблема и ще ви спести много главоболия от „къртенето на посоки“, което в миналото беше единственият начин за локализиране на теч.

Откриване на теч от тераса

Силно препоръчваме при теч от тераса да потърсите услугите на специалисти, защото в противен случай ще се сблъскате с много проблеми. Постоянната влага или течове могат да бъдат причинени от некачествено изпълнение на хидроизолацията или амортизиране на тръбите. Поради това професионалната диагностика с термокамера е задължителна, за да бъдат избегнати по-тежки щети, които могат да засегнат и вашите съседи.

Откриване на теч в баня

В голяма част от случаите проблемите в банята са свързани със скрити течове, които се забелязват едва след появата на мистериозни петна от влага по стените и тавана. Ако не им обърнете внимание на време, рискувате те да се задълбочат и да доведат до много по-сериозни щети върху плочките; мазилката и т.н. Старият тръбопровод може да бъде основната причина за появата на влага, а съответно и на мухъл по стените. 

Откриване на теч от покрив

Покривът е една от най-важните части във всяка сграда. Той трябва да бъде в безупречно състояние и неговата основна функция, е да предпазва съоражението от разрушителните въздействия на атмосферните влияния – дъжд; вятър; слънце и т.н. Затова дори при най-малките съмнения за теч от покрива – обърнете се към специалисти, които с помощта на термокамера ще направят необходимата диагностика.

Откриване на теч от парно

Започне ли парното да капе, то над имуществото ви е надвиснала сериозна опасност. Бързата реакция и предприемането на навременни мерки ще предотвратят евентуално задълбочаване на проблема. Термографската камера може да установи проблемните участъци и да ви покаже дали проблемът е в радиатора или някъде по тръбите. 

Коментари

коментара