Кметът на Перник покани и стисна ръката на Кристиан, който спаси живота на пернишко семейство при пожар

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с Кристиан Кирилов, който спаси пернишко семейство от пожар в дома им в кв. „Твърди ливади“. Владимиров благодари за доблестната постъпка и връчи благодарствен плакет. Той заяви, че не всеки би постъпил така в подобна ситуация и добави, че героите са сред нас всеки ден и Кристиан е един от тях.

Кристиан Кирилов разказа за случката и коментира, че не се чувства като герой, а е постъпил така, както според него би реагирал всеки. Той добави, че се надява в България да има повече добри хора, които да си помагат в трудни ситуации.

Срещата между кмета и Кристиан Кирилов бе повод и двамата да коментират теми свързани с развитието на общината, съобщиха от администрацията.

Както ZaPernik.com писа, Кристиан се превърна в герой за едно пернишко семейство, което едва оцелря при пожар в дома им. Младият перничанин, станал неволен свидетел на трагедията, реагирал светкавично и успял да измъкне от пламъците жена и двете и деца, а по-късно бащата също е бил спасен от пожарникарите, които дошли точно навреме преди да се се задуши.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Само пред ZaPernik.com: Перничанът, който спаси от огъня семейство в кв. „Твърди ливади“

Първи кадри: Жена и две деца пострадаха при пожар в Перник

Жена и две деца пострадаха при пожар в Перник

Коментари

коментара