Пернишки триумф: Тигрите на Перник с най-силното си представяне до момента

Спортистите от пернишкия клуб Тайгър Тийм с тотална доминация на Държавния шампионат по Таекуон-до, похвалиха се от клуба. 

Двадесет и двама млади пернишки спортисти представиха града ни и клуба си на Държавният шампионат по Таекуон-до версия ITF. Тигрите постигнаха нещо, което не бе постигано досега за нашия град. От 22-мата си спортисти те класираха 13 проектонационални състезатели , спечелиха отборната купа при децата 11-13 години след категорични победи на Калоян Ладимекс и Тервел Севлиево, спечелиха отборната титла при юноши младша възраст след победа над най-силния клуб заедно с тях Фолкън Благоевград. Освен това класираха и трима състезатели за националния отбор на България при мъжете и жените.

“Нямам думи , с които да опиша радостта си. Буквално нашите спортисти бяха като истински тигри и нямаше какво да ги спре по пътя им към този триумф. А именно отборен шампион при децата, отборен шампион при юнишите, национални състезатели при мъже и жени, четирима съдии в съдийската гилдия! Нови деца, които влязоха да се състезават за пръв път и бяха без конкуренция! Работата , която свършихме е чудовищно голяма и аз се гордея с тях и техните резултати, защото го заслужават“, каза за zapernik.com треньорът на тигрите Кристиан Младенов.

„Най-радващо обаче е , че децата показаха възпитание, уважение, култура и готовност за стойностна и честна борба. Отново показахме , че сме готови на всичко за да побеждаваме конкуренцията. В Перник тази тенденция се затвърди. Остава да свършим още малко работа за да се затвърди това и в национален мащаб. Благодаря на родителите , които оказаха подкрепа си в тези моменти. Благодаря на Перничани, които искренно оценяват лишенията, успехите и труда на нашите тигри. Няма невъзнаграден труд. И аз искам да оставя послание на спортистите си: бъдете смирени и показвайте дисциплината си. Вижда се, че с възпитанието и отдадеността , които притежават вървят нагоре. Ние уважаваме противниците и ценим труда , които са положили, но това , което ни принадлежи ние си го взехме. Поздравления за всички участници иначе. Радващо е, че след тази тежка година хората продължават да се занимават с това красиво изкуство. Да живее Таекуон-до. Да живее спорта!”, сподели още Кристиан Младенов.

Коментари

коментара