КАТаджии изловиха перничанин с фалшива диплома

44-годишен се изправя пред Темида за представяне на неистински документи.

През 2016 г., 44-годишен перничанин се явил на гишетата на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Мъжът представил диплома за завършено основно образование, която се оказала неистинска. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 316, във връзка с чл. 308, ал. 2 от Наказателния кодекс. Наказанието е лишаване от свобода до 8 години.

Бързи производства са започнати от служители на Първо РУ и РУ – Радомир.

Вчера, на гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Перник се явил 49-годишен перничанин с намерение да подмени документите си за самоличност. Проверка установила, че е поставен под задължителна карантина от РЗИ във връзка с пандемията от коронавирус.
Започнато е бързо производство по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.
С 1, 41 промила алкохол в издишания въздух е управлявал автомобила си „Крайслер“ 50-годишен жител на радомирското с. Стефаново. Мъжът бил проверен вчера на обяд, в селото. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Работата по документиране на случаите продължава под надзора на прокуратурата.

Двама се изправят пред съда за притежаване на наркотични вещества.

На 08 януари миналата година, служители на полицията проверили 24-годишен перничанин. В него било намерено и иззето пакетче амфетамин. След проведено разследване младежът е привлечен като обвиняем по чл. 354“а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.
Със същата мярка е и 34-годишен жител на областния град. Мъжът отглеждал растение от рода на конопа в ковачевското с. Косача. Ще отговаря по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.
Работата по двата случая продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара