Тема с продъжление: Какво се случва с Тошко от Перник – самотният баща и четирите му деца?

Самотният баща Тошко и четирите му деца, които живееха при мизерни условия в Перник вече са се преместили в град Своге. Семейството живее в къща под наем, който наем се поема от организаторите на татковците в София. Тошко все още е без работа, но „татковците“ му помагат и в това начинание, както и с храна. Децата на Тошко вече са тръгнали на детска градина, а едното се очаква догодина да е първокласник.

Тошко, който е изоставен от съпругата си с четирите си невръстни деца, получи шанс за нов живот, благодарение на инициатива на Фейсбук групата „Татковците на София“, в която членуват над 1000 души.

Тошко обитавал пристройка на кметството в село Рударци с децата си Борислав, Фани и близнаците Емил и Силвия, след като майката ги изоставила.

През август миналата година баща от Фейсбук групата публикувал за него пост. Запознали се с Тошко, за да се уверят, че наистина има проблем.

„Премества се от Перник в Рударци, където единственото жилище за него е един гараж, до едно заведение. Той и дечицата живееха там в крайно лоши условия, мухъл“, разказа пред БНР Ивайло Къцарков, самият той баща на две деца.

Решили да се организират за дългосрочна подкрепа на Тошко и семейството му, не просто да занесат печка или да поиграят малко с децата. Тошко няма завършено дори средно образование, което още повече амбицирало групата да се заеме с тази мисия.

Събрали около 8 хиляди лева и от началото на февруари Тошко вече живее в къща в Своге.

„Под наем е. Ние плащаме наема. Ние помогнахме за намиране на самото място. В момента сме в процес да му намерим и работа в Своге. Помагаме и за храна, така че да могат да се адаптират на новото място. Дечицата от вчера са на детска градина. На едното предстои следващата година да бъде първи клас“, обясни Къцарков в предаването „Преди всички“.

„Искаме да излязат от тази среда, в която са, да станат образовани. Ще продължим да ги подкрепяме с времето“, увери той.

„Подкрепяли сме малки инициативи, различни домове до момента. Това е първото по-голямо нещо, което правим“, сподели още Ивайло Къцарков.

„Имаме аудитория, която е хубаво да я ангажираме с доброто. Няма да е последната кампания със сигурност.

Коментари

коментара