На Бабинден в Перник: Какви подаръци получи д-р Лазов за родилното отделение ?

Днес празнуваме Бабинден – денят на хората от родилната помощ и акушерите. Всяка година по традиция най-младата родилка в пернишката болница умива ръцете на началника на родилното в Перник д-р Валентин Лазов, в чиито ръце са проплакали стотици бебета.

По повод празника за 12-та поредна година в Деня на родилната помощ женската структура на ГЕРБ – Перник зарадва с дарение отделението по неонатология и акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“.

За нуждите на неонатологията с набраните средства от благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки е закупена специална ютия с парогенератор, а за акушеро-гинекологичното отделение – бюро и два стола.

ОблаДенят на родилната помощ се превърна в традиция за дамите от ГЕРБ. Областният ръководител на женската структура д-р Елза Драгомирова изказа дълбоко уважение към всички, които са съпричастни с каузата.

„Днес е специален ден, в който благодарим на тези, с чиято помощ сме родили своите обични рожби. Да помогнеш в раждането на един нов живот не е просто професия – това е житейско призвание„, сподели д-р Драгомирова.

Според социолози истински бейби бум се очаква през първата половина на 2021 година заради изолацията.

Коментари

коментара