Турция и Сърбия заключиха народа си

В Турция в 20 часа местно време започна 14 часова забрана за излизане навън на цялата територия на страната като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса. Ограничителната мярка ще продължи до 10 часа сутринта на 22 ноември. Забрана за излизане навън ще се прилага и в неделя – от 20 часа вечерта до 5 часа сутринта в понеделник.

Затворени са магазини, заведения, забранено е и движението на частни автомобили, с изключение на тези, които имат специално разрешение.

Предвижда се частичната забрана за излизане навън след 20 часа да се прилага и през следващите уикенди до второ нареждане.

Забраната не важи за болничните заведения, медицинските служители, дежурните аптеки, аварийните служби по електрозахранване и водоснабдяване, междуградските превози и превозите за чужбина. Училищата ще останат затворени до края на декември, като учениците ще учат онлайн.

В Сърбия…

Сръбското правителство прие нови мерки срещу пандемията от COVID-19, сред които и ограничаване на работата на развлекателните заведения. Всички кафенета, ресторанти, клубове и търговски центрове трябва да затварят до 18:00 часа.

Гражданите са длъжни да носят маски на закрито, както и на открито – където близките контакти с хора са неизбежни. Забраняват се събиранията на повече от 5 души. Ограничава се и броят на хората в обществения транспорт. Същевременно всички служители, чието присъствие в работните помещения не е наложително, преминават на дистанционна работа.

Предвижда се и строг контрол за спазване на мерките за защита, изолация и карантиниране.

Всички посочени мерки се въвеждат за 10 дни с възможност да бъдат продължени. Те влизат в сила от вторник, 24 ноември.

Запишете се във Viber групата на "За Перник", за да следите на телефона си директно най-спешните и важни новини за Перник!

">
Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: