В Деня на град Радомир, кметът Пламен Алексиев призова радомирци за обединение

Днес е големият християнски празник Димитровден и Ден на град Радомир. Радомирци обаче няма да празнуват с концерти заради опасността от епидемията коронавирус и въведените преди дни противоепидемични мерки от кмета на града.  
По повод Деня на град Радомир ще бъде прожектиран документален филм „Всички пътища водят през…Радомир“.
По повод празника кметът на Радомир Пламен Алексиев поздрави своите съграждани: 
„Уважаеми съграждани,
За мен е огромно удоволствие и чест да ви поздравя с големия християнски празник и Ден на нашия град Радомир – Димитровден!
Нека на този светъл празник си пожелаем преди всичко здраве, единение, поводи за оптимизъм и взаимно разбирателство!
Сигурно мнозина от вас се питат, защо няма да проведем празника на града ни в пълния му вид. Задачата пред нас, като местна власт, е да опазим преди всичко живота и здравето на хората в нашата община. Това е наш приоритет в този труден както за нас, така и за цяла България момент. Трудно е всички ние да приемем, че в този символен за Радомир ден, който го отличава от другите градове у нас, няма да има пълноценен празник. Надявам се на вашето разбиране, защото ние постъпваме по този начин с ясното съзнание, че действаме в името на съхранението, добруването и благото на всички нас!
Искам да ви уверя, че ние, като местна власт, ще работим с цялото си сърце и душа за опазване на вашето здраве и за осигуряване на спокойствието ви! На преден план ние винаги сме поставяли и ще продължим да поставяме удовлетворяването на вашите потребности и защитата на интересите ви!
Днешният ден е повод да се обединим, водени от любовта си към Радомир, независимо в коя точка на земното кълбо се намираме! От усилията на всички нас зависи да превърнем нашия град в едно красиво и уютно място за живеене, като работим целенасочено за непрекъснатото подобрение на облика на градската среда!
Радомирци сме корави хора, които сме преживели много бури в исторически план и винаги сме оцелявали с гордо вдигната глава! Убеден съм, че след края на тази трудна за страната ни ситуация, ние ще излезем по-силни и по-мъдри, осъзнали своите поуки! Уверен съм, че ще имаме още много хубави поводи да се събираме заедно и да бъдем близо един до друг за в бъдеще!
Нека Свети Димитър носи здраве, вяра и удовлетворение на всички именници на днешния ден!
Честит празник!
Пламен Алексиев
Кмет на община Радомир“

Коментари

коментара