Според синдиката в Перник: Децата с кеф си носят маските, но не чуват учителя какво им говори през шлема

На учителите им е трудно цял ден да работят с шлемове и маски  в училище, тъй като заради предпазните средства някои от учениците не чуват преподавателя какво им говори. Относно децата, особено по-малките, да си сложат маска за в коридора им е като на игра и с удоволствие го правели.

Това каза председателката на синдиката по образование в Перник към КТ „Подкрепа“ Юлия Ганчева в интервю за Кракра тв.

Синдикатът настоява още да глобяват с по 1000лв. родителите, които до час не си приберат болното дете, поставено в изолация в училището. Според искането на синдикалната организация, явно няма никакво значение, че много хора са на работа в други градове и е невъзможно да напуснат работните си места и до час да си приберат децата и това трябва да им струва поне 1000лв. Освен това учителския съюз иска от правителството да отпадне правото на всеки родител да избира формата на електронно обучение, ако детето няма сериозен здравослровен проблем.

Тоест: независимо дали се страхуваш за здравето на детето си или не, щом то не е болно, значи ще ходи. Защото според Юлия Ганчева освен да учи, детето трябва и „да се социализира“.

 

Коментари

коментара