СКАНДАЛ! ФК Септември се изгаври с феновете на Миньор като определи за мача рекордна цена на билет

Снимка: Фейсбук

Скандална цена за билет на футболен мач обяви за феновете на Миньор – Перник. За да подкрепят любимия си отбор на предстоящия мач със Септемри – София, перничани трябва да платят по 15 лева за билет. При положение, че билетите за мачове в лигата не надхвърлят 5 лв. 
Според миньорци това се случва с цел не да се напълни касата на ФК Септември, а да лиши Миньор от подкрепа. Фенвете хризовават всички футболни клубове да подкрепят тяхната позиция и да не се допуска тройна цена на билета и „извиване на ръце“.

В своя официална декларация феновете от Перник оспорват решението на сфиянци и казват, че такива цени няма и в EFBET лига. Те настояват решението да бъде преразгледано, в противен случай ще обявят бойкот и нито един от тях няма да отиде на мача.

Ето и пърният текст на Декларацията на Фенклуб „Миньор-Перник“:

СДРУЖЕНИЕ ФЕНКЛУБ МИНЬОР-ПЕРНИК“

ДО
БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
КОПИЕ ДО:
ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ФУТБОЛНА ЛИГА
ДО
Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
ДО
ФК СЕПТЕМВРИ-СОФИЯ
ПИСМО
От
„Сдружение ФЕНКЛУБ МИНЬОР-ПЕРНИК“

УВАЖАЕМИ Г-ДА,

„Сдружение ФЕНКЛУБ МИНЬОР-ПЕРНИК“ е организация, чиято основна цел е да защитава интересите на привържениците на ФК МИНЬОР-Перник.
Във връзка, с провеждането на футболна среща от VI кръг на Втора Професионална лига между отборите на ФК Септември – София и ФК Миньор-Перник насрочена на 14.09.2020г. от 17:00 часа на Спортната база в квартал „Драгалевци“ , получихме официална информация от отбора- домакин, че цената на билета в сектор за гостуващата агитка е 15,00 лева.
Смятаме, че високата цена на билетите, не е в интерес и на двата отбора, тъй като ще ги лиши от една атмосфера, за която мечтае всеки футболен клуб.
Смятаме също, че високата цена на билета, не е за да се напълни касата на ФК Септември, а да лиши гостуващият отбор от подкрепа по трибуните.
И не на последно място смятаме, че футболното ниво във Втора лига по никакъв начин не може да оправдае високата цена на билета.
Знаем, че по Наредба на БФС, не се допуска цената на билетите за привърженици на гостуващия отбор да надвишава цената на билетите, която се заплаща от привържениците на отбора-домакин за същата категория място. Това щеше да има смисъл, когато имаме привърженици и на двата отбора.
В конкретният случай, при липса на привърженици, този член от Наредбата регламентира намерението на даденият клуб да определя тройно по-висока цена от нормалната за Втора лига, а именно – 5 лева.
Това по никакъв начин не оправдава ФК Септември за намерението им да извиват ръцете на всеки гостуващ футболен клуб и техните привърженици.
Възмутителен е и фактът, че цената на билета във Втора лига превишава, цената в EFBET лига.
Недопустимо е на фона на кризата, която е обхванала целият свят, да лишавате футболните фенове от присъствие на едно спортно събитие.
По този начин, Вие, отказвате стотици млади фенове, ученици, студенти да посещават футболни мачове, както и възможността в бъдеще време да станат ваши привърженици.
Ето защо, приканваме ФК Септември да преразгледа решението си, относно цените на билетите за гостуващи агитки.
Призоваваме привържениците, на всички отбори във Втора лига, да подкрепят нашето писмо и заедно да отстояваме нормални цени на билетите.
Ние, Миньорците ,
категорично заявяваме, че няма да присъстваме на този мач, като с нашето неприсъствие ще подчертаем написаното по-горе.

09.09.2020г.

С УВАЖЕНИЕ:
СДРУЖЕНИЕ ФЕНКЛУБ МИНЬОР-ПЕРНИК

Коментари

коментара