Областният управител на Перник съдейства за възстановяване на автобусна линия

Темата с автобусната линия Брезник – Божурище – София беше дискутирана по време на заседание на Областната комисия по транспорт, което се е провело на 23 юли, става ясно от протокол на Областна администрация-Перник.

По време на заседанието заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров е повдигнал въпроса за линията София – Брезник, през брезнишкото село Бабица, която от година не се изпълнява от фирмата-превозвач. Възлагането за изпълнение на линията е от страна на Столична община. В същото време местната власт в Брезник има интерес да я възлага.

От дискусията става ясно, че вариант е Столична община да прехвърли квотата към Община Брезник. Областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов е поел ангажимент да изпрати писмо за прехвърляне на квотата след като общинската администрация на Брезник отправи официално уведомление към Областна администрация-Перник.

Zapadno.com припомня, че през 2019 година фирмата, която извършваше пътнически превози по маршрута, преустанови курсовете. Фирмата извършваше превози на пътници и между Брезник и Сливница през проблемната отсечка между сливнишите села Гургулят и Ракита. Именно лошото състояние на пътя за Сливница принуди превозвачът сам да се откаже от обслужването на тази линия, както и другата между общините Брезник и Божурище.

Източник: zapadno.com

Коментари

коментара