Ревизоро към перничани: Разрешавам ви да имате топла вода, а есента ви разрешавам да имате и парно!

Перник вода ще има. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро в ефира на Нова тв. Той обясни за пореден път как стои ситуацията с водата на перничани, като вметна, че и той е от Перник:

„Ако язовир Студена е на 20 милиона кубика и Перник взима по милион – милион и четиристотин кубика, ще имат за година и няколко месеца вода, ще дойде новата вода, ще се напълни отново и ще продължат да имат вода.
Когато язовирът е по-малък и е източен и не стига, се наложи да се направи софийския водопровод. Софийският водопровод е една прекрасна придобивка за Перник.
В момента пернишкият язовир има 15 милиона кубика. Ако те точат по милион и четиристотин, както искат, ще имат за 10 месеца и след 10 месеца ще кажат: къде ни е водата, кой ни я изпи?

Затова казваме, ще ползвате от софийския водопровод и по-малко от язовира и той ще се напълни. Така, че Перник, вода ще има“.

Относно проблема с шламохранилището в кв. „Калкас“, чиятно стена изби и направи наводнение в жилищни блокове, Ревизоро отсече:

„Има едно шламохранилище, което течеше наняколко пъти, което 10 години трябвало да бъде закрито. Половината град казва: закрийте го. А другата половина: защо нямаме топла вода?
Е, срязахме тази тръба, закрихме го това шламохранилище и то повече няма да същестува. Десет години го чакахаме, за два дни го бастисахме, както казват перничани. Създали сме аварийна възможност. Няколко дни имахте праблем с топлата вода, защото минахте на газ. Котелът е лош, котелът е слаб, котелът не може да захрани целия град. ТЕЦ-ът е в средата, гръдът е в две посоки. В момента сте минали на въглища доколкото знам и продължвате да си работите и ще си имате топла вода. Имаме авариен режим до три месеца, през които завода – инвеститора, трябва да си направи новото шламохранилище в един много приличен вид, отговарящ на европейските стандарти“,

каза Ревизоро и допълни :

„Дадох ви възможност за режим, сега ви разрешавам да няма режим. Разрешавам да имате топла вода. Ако сега разреших да се разруши шламохранилището в Калкас и разреших да се направи в Кудин дол, от есента ще ви разреша да имате и парно“,

пошегува се иронично Емил Димитров.

„Разреших слънцето да изгрее есента, но и дъжд съм подсигурил“,

завърши Ревизоро темата с Перник.

Коментари

коментара