Само в ZaPernik.com: Станката върви след фирмата, почистваща града: Не съм доволен, ще чистите отново!

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров направи внезапна проверка на една от фирмите почистващи града. Владимиров смъмри фирмата, че не е доволен от почистването на улиците, които по думите им би трябвало да се чистят по три пъти седмично. От ДЗЗД „Перник Комунал“ настояха, че го правят, но кмета ги контрира: „Това за мен не е почистено. Не може да е почистено три пъти и да има прах и кал по улиците“. 

Станислав Владимиров е обиколил всички улици на Перник и дори е питал случайни граждани харесва ли им как е почистено. Дори и те потвърдили през кмета, че може по-добре.

Не са добре почистени улиците „Св.св. Кирил и Методий“, „Климент Готвалд“, „Ленински проспект“, „Благой Гебрев“, установи проверката на кмета.

„Казах на фирмата да почисти наново. Всичко трябва да е добре почистено, защото от другата седмица започваме с миенето на улиците“, каза Владимиров пред zapernik.com

Всеки месец се заплаща сума от порядъка на 300 000лв. за почистване на улиците и за извозване на боклука. По отношение на боклука, кметът също не е доволен, има оплаквания на граждани за нередовно извозване, кофите не се пазят от извозвачите, а се чупят и деформират.

Коментари

коментара