Съветниците на Перник се събират на сесия при строги мерки, председателят Димитър Колев им мери температурата на входа

При строги мерки за сигурност ще заседава общинският съвет на Перник. Сесията е насочена за сряда и ще се състои само от три точки, които са важни и неотложни за развитието на Перник и трябва да се гласуват до края на този месец. 

Общинските съветници трябва задължително да са с маски и ръкавици, те ще спазват дистанция през един ред един от друг на седалките. Лично председателят на минипарламента Димитър Колев ще провери температурата на всеки при влизането му в залата със специален термометър от разстояние. Колев е категоричен, че са спазени всички предписания на РЗИ в условията на пандемия от коронавирус.

„Имаме да дадем право на управителя на новото дружество по транспорт да подпише договор, анекси и споразумения. Без ние да дадем права на управителя това няма как да стане. Гласуваме и за това кметът да подпише записна заповед по програма и ние не можем да си позволим да изпускаме тези средства, ако не спазим сроковете“, каза председателя на общинския съвет Димитър Колев пред ТВ Кракра.

Той има намерение да предложи по изключение това заседание да бъде закрито и на него да не присътват граждани и медии. Той уверява, че решенията, които ще вземат съветниците ще бъдат качени по-късно на страницата на общинския съвет в интернет. Запис на заседанието ще бъде направен и от пернишката телевизия Кракра, която ще го излъчи по интрентет.

Коментари

коментара