Перничанка шие благотворително маски срещу коронавирус

Снимката е илюстративна

Перничанката Валентина Иванова обяви във Фейсбук, че може да ушие благотворително определен брой памучни маски, които да са в помощ на болнични заведения, учреждания или хора. 

„Здравейте!Мога да ушия благотворително определен брой памучни маски за болница, учреждение или хора , които нямат възможност да си закупят“, пише Валентина, която работи в шивошко ателие.

Инициативата на перничанката срещна мощна подкрепа в интернет, вече има и няколко заявки за поръчка. Освен безвъзмездно, хората искат да си вземат маски от Валя и срещу заплащане.

По думите на Валя вече 50 броя от маските й да раздадени.

„Възхищавам се на това, което предлагате. Може ли да поръчам 100 бр за детското хематологично отделение в исул. Там продължава работа един екип от всеотдайни професионалисти, които нямат никакви маски, ръкавици и предпазни средства. Работят с деца, които са рискова група, в момента на химиотерапия и лъчетерапия. Което можах закупих и им предоставих за ползване. Повечето родители на тези деца, търсим и намираме лпс за персонала на отделението. Затова, се възхищавам на такива хора като вас. Моля да ми пишете, ако решите“, пише Деница в групата „Снимай Перник, нека всички видят“.

Коментари

коментара