Удължава се срока за подмяна на личните документи и пререгистрация на автомобили с допълнително монтирани газови уредби

Продължава обслужването на граждани от служители на Областната дирекция на МВР – Перник. Това става при спазване на всички мерки за безопасност и сигурност във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. Периодично се почистват и дезинфекцират помещенията и гишетата за прием на граждани. Служителите следят стриктно за спазване на реда при подаване на заявления и осигуряване на достатъчно разстояние между гражданите на опашките.

Отново призоваваме хората, които имат временно неразположение да не посещават гишетата на полицията и да се спазват всички разпоредби на здравните власти в страната, съобщават от МВР Перник.

Преди ден на извънредно заседание на Министерски съвет бе съобщено, че срокът на личните документи ще бъде удължен с шест месеца. Мярката се предприема, за да се избегне струпването на хора пред гишетата за издаване на лични документи.

Пътна полиция пояснява, че собствениците на автомобили, които са ги преоборудвали с газови уредби, но не са отразили това обстоятелство в талоните, ще могат да го сторят безпроблемно до края на месец май. При установяване на пропуск на това обстоятелство на пътя, водачите ще бъдат съветвани да го сторят при първа възможност след отпадане на ограничителните мерки, наложени във връзка с опасността от коронавируса.

По разпореждане на главния секретар на МВР ОДМВР – Перник осъществява и мерки за обезпечаване с полицейско присъствие в районите на търговски вериги за хранителни продукти, аптеки и дрогерии. Целта е осигуряване на обществения ред и предотвратяване на напрежение около тези обекти, както и спазването на мерките във връзка с обявеното извънредно положение на територията на страната.

Коментари

коментара