На Съд в Перник: Млади момичета крали козметика от магазин, мъж ползвал ток на аванта, друг нарушил съдебна заповед за домашно насилие, майка неплащала издръжката на дъщеря си и един пиян шофьор

Петима души от пернишко отиват на съд за различни престъпления, съобщават от полицията в Перник. 

– Радомирки ще отговарят за кражба. Престъплението е извършено на 11 февруари, когато след касова зона на голям магазин в Радомир били задържани 22-годишен перничанин и 20-годишна радомирка. Двамата опитали да откраднат хранителни и козметични продукти. След проведено разследване момичето е привлечено като обвиняема по чл. 194, ал. 3 от НК. Предстои същото да се случи и с 22-годишният младеж.

– 63-годишен жител на ковачевското с. Калище ще бъде съден за кражба на ток. На 10 февруари, представители на електроразпределителното дружество и полицаи от РУ – Радомир проверили частен дом, собственост на 63-годишен местен жител. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. Собственикът на имота е привлечен като обвиняем по чл. 234 „в“, ал. 1 от НК и му е наложена марка за неотклонение „подписка“.

– Радомирец е привлечен като обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие. В периода 15 декември 2018 г. – 27 ноември 2019 г., 46-годишен радомирец нарушавал заповед за защита от домашно насилие спрямо бившата си съпруга, с която се задължавал да не я доближава до определено разстояние, както и децата й. Жената е от Перник, където е извършено и престъплението. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

– Перничанка ще бъде съдена за неплащане на издръжка. 34-годишната жена не плащала в период на 19 месеца присъдената й издръжка от съда за своята дъщеря. Привлечена е като обвиняема по чл. 183, ал. 1 от НК и работата по случая продължава.

– 58-годишен столичанин на съд за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1, 4 промила. Мъжът бил проверен на 09 февруари, в района на гарата в областния град, шофирайки Фиат „Палио“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

коментара