ТОП СКАНДАЛ: Съветник от ГЕРБ: Бях наречена безотговорен хрантутник, шизофреник, лумпен и още много други неща

Топ скандал се заформи на вчерашното заседание на Общински съвет Перник, където кмета Станислав Владимиров скочи срещу зам.председателите на Общинския съвет, като обяви, че вземат 1700 лева заплата, но не вършат никаква работа.

„Три месеца вече се чудя каква работа свършиха двамата зам.-председатели на ОбС, за да получават заплата от около 1700 лв. Какво направиха двамата зам.-председатели за решаването на водната криза, защото от единия чух най-голямата критика. Председателя ми звъни, търси варианти, а заместниците му стоят на завет и гледат сеир. Когато искаме възнаграждение трябва да го заслужаваме. Ако тези 1700 лв. са им малко можем да ги увеличим и може би ще видим по-голяма активност от тяхна страна“, попита кмета Станислав Владимиров.

Повече от изказването му вижте тук.

По-късно зам.кмета на Община Перник Стефан Кръстев нарече лумпени и шизофреници управляващото мнозинство от ГЕРБ и ВМРО.

Милена Миланова от ГЕРБ е единия от тези двама зам.председатели на Общински съвет в Перник. Тя се почувства обидена и коментира думите на кмета така:

Мисля си, че вчера бях наречена безотговорен хрантутник, шизофреник, лумпен и още много други неща. Чудя се защо ми го казаха и дали е така.

От встъпването ми в длъжност като общински съветник съм присъствала на няколко сесии, множество заседания на комисии, постоянни срещи с граждани и дори заседание на кризисния щаб в Община Перник, без да съм част от него и случайно разбрала за свикването му. Опитвала съм се да водя диалог, политически и човешки. Винаги достатъчно ясно съм заявявала позицията си и категорично, и аргументирано съм я отстоявала. Примери много..

Упрекваха ни, че не сме гласували предложение на кмета, внесено на извънредна сесия на ОС и така сме ощетили общината с лихви над 2000 лв. на ден. Гласувахме докладната, разбира се. Седмици по късно същата докладна ни бе внесена отново за гласуване. Някой някъде в общината нещо объркал и Министерство на финансите я върнало на кмета да си я оправи и да я гласуваме отново. Ами лихвите….Не коментирам и не квалифицирам факта, че няколко дни след обявяне на бедственото положение в града ни кмета посрещна партийния си лидер с шепа „ултра червени“ активисти, които бяха наречени съветници, но не в партийният им офис, а в заседателната зала на Община Перник. Та на това партийно събрание червените олигарси взеха политическо решение да искат оставката на кабинета. Но, о, чудо. Само няколко дни по-късно Корнелия Нинова бе лично изгонена от кмета, който приветства и благодари за усилията на кабинета и лично на премиера да се справи с кризата в града ни. Дали това има връзка с номинирането му за поста на Нинова не зная, но не ми е и работа да си „вра носа“ в чужди работи.

После ни се поднесе някакъв списък с улици, остойностени. И пак бяхме упреквани, че бавим възобновяването на града си, че питаме, че предлагаме. Със същия протяжен, назидателен тон. Накрая се оказа, че списъците са правени „на тъмно“ и благодарение на нахалството ни да питаме, може би ще бъдат финансирани и останалите извън списъка улици, подадени от ВИК Перник като спешно нуждаещи се от подмяна на водопреносната мрежа.

Не мина и вчерашната сесия без назидание. Защо не подкрепихме финансирането с 1000000 на ОП „Флор“. Вършели чудесна работа, чистели. Факт! Ноооо, още нямам отговор от питането си на предишната сесия каква е процедурата за безплатно чистене от „ФЛОР“ на частни имоти. Само от една общинска публикация видях, че са изчистили прекрасно три големи частни имота, а публикуваха доста… И те така те. Седя и си мисля какво да отговоря на фейса. Май трябва да му призная, че да си вършиш работата, да си възпитан, толерантен и политически коректен в днешни дни означава да си мързелив, алчен хрантутник, шизофреник и чист лумпен, да не кажа дерибей. 🙂

Коментари

коментара