Извънредно: Президентът Радев обяви, че снема доверието си от правителството

Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Доведоха България до погазване на големи институции. Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност. Това каза президентът Румен Радев в извънредно обръщение към народа. 

„Горенето на чужди боклуци в наши централи трови въздуха и природата. България не е бунище. Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чийто смисъл и основание българите чакаха обяснение. Бедността и неравенството се задълбочават“, посочи държавният глава от трибуната на президентството.

„Търгува се дори с национален суверенитет, в името на личното политическо оцеляване. Институции погазват закона показно, превръщайки се в инструмент на властта“, продължи Радев.   „Държавните органи заплашват да смачкат протестиращите.

Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край“, каза държавният глава.

„Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество“, обяви той. “

Днес деленето не е между леви и десни, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояването на правата ни, аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, уповаваща се на закона и морала.

Това е бъдещето на смелите и достойните българи, младите и просветлените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България“, допълни в извънредното си изявление президентът Румен Радев./БЛИЦ

Коментари

коментара