Директорки на детски градини в Перник събирали сапунчета, тоалетна хартия и дори климатици, чрез „майки – троянски коне“

Директорки на детски градини източвали родителите като банкомат, научи Zapernik.com. Както сайта ни писа снощи, кметът на Перник Станислав Владимиров е издал заповед да не се искат от родителите на деца в детските ясли и градини нищо друго освен законната месечна такса.

Масова практика на директорки на детски градини била да се рекетират родителите за щяло и нещяло.

Има детски ясли и градини, които искат по два сапуна месечно от родителите. Тоалетната хартия също е често срещан косуматив, купуван от родителите на децата.

Шефки на детски учреждения рекетират и родителите, за да купуват телевизори, климатици или друго обзавеждане.

Спалното бельо също било обект на дофинансиране от родителите. И всичко това незаконно. За да не бъдат уличени обаче в измами, директорките карали родителите да правят „дарения“ – един вид, родителите много настояват да дарят тези неща, а не че някой им ги иска. За целта били включвани най-активните майки, които са „троянския кон“ на всяка директорка на детска градина. Чрез този „троянски кон“ идеята плъзва сред родителите, а активните майки толкова съвестно събирали рекета, че на някои не им е удобно дори да откажат.

zaPernik.com също ще следи дали заповедта да не се рекетират родителите на деца в Перник ще се спазва. Ако имате сигнали, пишете ни на горещия бутон.

Прочетете още:

Кметът на Перник ЗАБРАНИ на детските градини да се събират пари от родителите

Коментари

коментара