Кметът подменя цялата улица „Кракра“, за да не се разкопава следващите 50 години

Кметът на град Перник Станислав Владимиров е разговарял с директора на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов във връзка с предстоящите ремонти на водопровода в град Перник, като двамата са обсъдили да се подмени и мрежата на „Топлофикация“, за да може да не се разкопават улиците, които ще се асфалтират изцяло.

Както ZaPernik.com писа, ще се подмени водопровода на 70 километра основни улици в град Перник. Улица „Кракра“ в центъра на града е една от тях. Там освен водопровод, ще бъде сменена и канализацията и тръбата на „Топлофикация“. След това улица „Кракра“ ще се асфалтира. Така тя не трябва да се разкопава, заради течове в следващите 50 години.

В момента кметът на град Перник Станислав Владимиров договаря с „Топлофикация“ да сменят тръбите и на други пернишки улици, които ще бъдат асфалтирани изцяло.

Парите, които дойдоха от правителството за подмяна на водопровод в Перник няма да включват цялостно асфалтиране на улицата, а частично. Това било изискване на закона. Само някои улици ще бъдат асфалтирани от край до край, където разкопаните тръби са над две-трети от широчината на улицата.

Ремонтите по подмяна на водопровода в Перник се очаква да стартират до седмица-две.

Коментари

коментара