8 златни, 8 бронзови медали и успешна година за пернишките таекуондисти на СК Калоян Ладимекс

Спортистите от СК „Калоян Ладимекс“ за пореден път доказаха класата си на провелия се на 14-15 декември в Солун, Гърция силен международен турнир European King of TaeKwonDo. Турнирът е от категория G-1 и в него са взели участие над 1385 състезатели от 14 държави, някои от които като Украйна, Чехия, Русия, България са били представени от националните си отбори. Участвали са и състезатели от далечна Аржентина и Китай. На турнира са присъствали проф. Ра Йонг Сон, президент на световната федерация по таекуон-до ITF и гранд мастер Майкъл Проуит, съобщиха до ZaPernik.com.

СК „Калоян Ладимекс“ е участвал с 15 състезатели във всички възрастови групи и е завоювал 8 златни и 8 бронзови медали. Треньорът на пернишките момичета и момчета заяви, че е много доволен от представянето им, тъй като самият турнир е едно малко световно първенство с много силни състезатели. Отделните категории са изпълнени с по 15-20 състезатели като по този начин състезателите са имали по четири-пет срещи, за да завоюват златните отличия.

Златните медалисти от King of TaeKwonDo са:

Василена Борисова – жени, златен медал на форма и трето място на спаринг до 52 кг,

Михаил Симеонов – момчета 12-13 год., златен медалист спаринг до 50 кг,

Борис Симеонов – момчета 12-13 год., златен медалист спаринг до 45 кг,

Веселен Георгиев – момчета 12-13 год., златен медалист спаринг до 55 кг,

Светослава Евстатиева – момичета 10-11 год., златен медалист +50 кг,

Калоян Рударски – момчета 10-11 год., златен медалист,

Константин Рударски – момчета 10-11 год., златен медалист,

Даяна Димитрова – момчета 10-11 год., златен медалист

На този турнир видях момчетата и момичетата, които не са в националния ни отбор, на какво ниво са спрямо останалите състезатели от Европа. И мога да кажа, че не им отстъпваме, нито в техническо отношение, нито като дух, сила и водене на играта. Не случайно на държавното първенство по таекуон-до Клубът ни се нарежда втори по медали, а до 14- годишна възраст вече пет години не отстъпваме първото място. Наши състезатели са в националния отбор от години и печелят много медали от световни и европейски първенства“, коментира треньора на клуба Иво Иванов.

„Вече в края на годината може смело да кажем, че СК ”Калоян Ладимекс” е най- добрата школа за бойни изкуства в града и не само в таекуон-до, но и в кикбокса, където в комплексното класиране за 2019 година сме на 11 място от 60 клуба и на 6-място в комплексното класиране на татами дисциплини. Това се случва за първи път официално на пернишки клуб“, допълни треньорът на клуба Иво Иванов.

Коментари

коментара