Хората на Мая Манолова дариха 3 кубика вода на Перник

Екипът на гражданската платформа на Мая Манолова „Изправи се БГ“ дари близо 3000 литра вода на перничани.

Вчера следобед те транспортираха водата до кв. „Проучване“ в Перник, където в Централната ремонтна база се събират даренията за града. Количествата ще бъдат раздадени на гражданите от местната власт, а инициативата е първа от поредицата акции „Вода за Перник, вода за България”, която „Изправи се.БГ” започна.

Организатори на кампанията са Тихомир Василев, Никола Вапцаров, Васил Коцев и Пламен Иванов, Цецка Илиева, Златимир Димитров и други основатели на платформата.

Във видео, разпространено в социалните мрежи и на Фейсбук-страницата на „Изправи се.БГ”, активистите призовават и други градове и организации да се включат в инициативата за солидарност към гражданите на Перник, които са на воден режим.

От платформата напомнят, че от утре, 1 януари 2020 г. – повишение на цените на водата вече е обявено за областите Ямбол (100 % държавно ВиК-дружество), Бургас (100 % държавно), Сливен (51 % държавно и 49 % общинско) , Варна (51 % държавно и 49 % общинско ), София (частно, концесия) и други, където ВиК-дружествата не се възползваха от правото си да не повишават цените.

Кампанията на „Изправи се.БГ” под мотото „Вода за Перник, вода за България” продължава с нова дарителска акция на 3 януари 2020 г.

Коментари

коментара