Кметът на Перник отговори на „водния спасител“ Русев

Доброволецът Атанас Русев се оплака от липса на финансиране, видя ZaPernik.com в неговата страница за водната криза, а кмета на Перник не му остана длъжен и го обвини в създаване на фалшиви новини и търсене на финансова изгода.

„Практически сме спрени. Нямаме финансиране. Нямаме подкрепа. Нищо. Медиите отразяват как ще се откраднат 2 милиона от нашите данъци, което наричат решение. Кметът е отказал споразумението с МРРБ онзи ден, в което фигурираме и ние. Но си е осигурил финансиране на безумната идея за тръбата за 2 милиона от министерство на икономиката. МРРБ и ГДПБЗНС напълно ни подкрепят и днес сме извършили предварителен оглед и техническа планировка за следващия етап. Но хора, това не мога да го нарека държава“, гръмна соченият за „воден спасител на Перник“ Атанас Русев.

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров отговори на нападките:

„Това са пълни лъжи и фалшиви новини. Няма да позволя името ми да се забърква във фалшиви новини за пари. Нито една стотинка за ремонтните дейности по язовир „Студена“ няма да минава през Община Перник. Единствените пари ще са за пречиствателната станция. Защо е толкова сърдит г-н Русев? Защото искаше да рекетира Община Перник, за да му ги дадем на него ли? Защото бяха заредили фалшивите новини, че съм ги откраднал ли, ако не им ги дам? Не им се получи номера“, каза кметът на Перник.

„Сега всички пари за ремонтите дейности ще се дават от министерствата. Така е редно. Не ви ли се струва странно спорът да върви за пари, а не решения за кризата? Ще се избият някои хора за пари в този кризисен момент. Много жалко“, допълни Станката.

„От пернишките села имаше много честни хора, които се включиха доброволно, изчистиха корита и дерета напълно безплатно, подкрепихме ги с всичко нужно, но има хора, от чиято уста и публикации във фейсбук се говори само за пари, пари, пари. Къде беше „спасителят на Перник“ преди няколко месеца, когато аз поставях темата в Народното събрание и всички ме убеждаваха, че всичко е  наред? Хората сами ще си направят изводите много скоро. Знаете ли – докато „Спасителят Русев“ мислеше, че парите ще ги даваме ние – звънеше всеки ден в Община Перник. В мига, в който разбра, че пари ще дава министерството – спря да ми вдига телефона. Който иска да работи и помага – добре дошъл, който политиканства, объркал е времето и мястото“, каза кметът на Община Перник, запитан за коментар по думите на сочения за „спасител на водната криза“ Атанас Русев.

Коментари

коментара