Реми Тоин разказва: От Дом за сираци в Перник до финала на „България търси талант“

Реми Тоин е от нигерийски произход но е израстнал без родителите си, а първите си спомени пази от Дом за сираци в Перник. Майка му го оставя в България, защото вероятно е решила, че именно тук, в европейската страна той ще се радва на по-добър живот и по-добро бъдеще, разсъждава младият колоритен танцьор, който смая публиката в тазгодишното издание на „България търси талант“.

След участието му по телевизията с него се свързва жена във Фейсбук, която го е познала и му е казала, че докато е бил в Дома за сираци в Перник, нейното семейство го е взимало и той прекарвал почивните дни с тях. Този контакт е зарадвал много Реми и той дори е успял да се види като малък, тъй като му пратили снимка като дете.

„Нямам никакви снимки от детството, не знаех как съм изглеждал, какво съм правил, с кой съм бил. И това беше много щастлив момент, защото успях да се видя. Хубавото беше, че хората имаха много добри, топли спомени с мен и решиха до го споделят“, разказва Реми.

Спомените от този период са ми много бегли. Не мога да кажа, че искам да забравям миналото си, защото то ме е направило това, което съм. Можело е да тръгна по много лош път докато бях малък, имал съм много лош пример. Но хората, които са били на моята възраст са ми били пример за това, което аз искам да направя и съм се стремял винаги да ходя в другата посока“, разказва Реми в „Тази Сутрин“ по бтв.

Реми загатна, че му е било трудно, когато е живеел с недобри хора и когато е вървял с рещу тях. Това, наред и с различната му кожа е създавало агресивни ситуации спрямо него. Сега обаче не е така и все повече хора възприемат различията у другите, смята Реми.

Реми казва, че иска да се развива в България, въпреки, че е достатъчно добър и за световната сцена. „Защото България е мой дом“, казва кратко той.

Въпреки, че през целия си съзнателен живот е живял в България, Реми не се води български гражданин и е имало моменти, в които е оставал без никакви документи. Единственото, което го е спасявало тогава е че говори български език. След 24 години чакане, вече има надежда, че може да се сдобие с българско гражданство.

24-годишният Реми стана любимец на публиката и се класира сред 12-те финалисти на предаването. Младежът се занимава професионално с танци от 12 години, а дотук е стигнал благодарение на своите учители, с които се съветва за следващия си танц.

„Не е само до таланта, а и до това как те оценяват хората като личност. И в България хората гледат по-скоро колко добър си като човек, отколкото колко добър си като артист“, казва Реми в „Тази Сутрин“ по бтв.

Коментари

коментара