Страшна поледица: Джип с ловци се преобърна в трънско

На страшна поледица по второкласен път 63 в района на община Трън попаднаха водачи на моторни превозни средства рано тази сутрин, съобщава сайта Zapadno.com.

Падналият тази нощ дъжд заледи платното за движение по главния път между общините Брезник и Трън. Вследствие на заледяването няколко автомобила катастрофираха в трънското село Неделково, посока Трън. Следите от катастрофите могат да се видят до пътя в района на селото.

Снимка: Zapadno

По-надолу по главния път, в района на трънското село Мракетинци, джип с ловци е самокатастрофирал в крайпътна канавка. Пред репортер на Zapadno.com шофьорът на джипа поясни, че катастрофата е станала около 8 часа, когато пътят е бил заледен. Той е шофирал с около 20 километра в час, но дори и ниската скорост не му е помогнала да избегне пътното произшествие, отбеляза още шофьорът.

Снимка: Zapadno

Водачът на джипа и неговия спътник са ловци от ловната група на село Туроковци и били тръгнали натам, за да се съберат за ловен излет. Двамата са невредими, а по автомобила са нанесени материални щети. На място е екип на полицията, който описва пътнотранспортното произшествие. В района на катастрофата е поставен пътен знак за хлъзгав участък.

В момента температурата в района на катастрофите е 1 градус над нулата. Пътят сега вече не е заледен, но вали слаб дъжд.

Коментари

коментара