СТАВА СТРАШНО: Откъснаха десетки хора и деца без вода завинаги!

Повече от 20 души, сред които и деца от махала „Андрейна“ в град Батановци остават без вода, научи тази вечер сайта ZaPernik.com. От миналия четвъртък до днес – неделя вечерта, хората са без вода, а по-страшното е, че няма и да дойде. 

Махалата се захранвала с вода от водопровод от град Радомир.

След като чешмите в квартала пресъхнали, от „ВиК“ казали, че се касае за авария. Лъгали хората, че аварията ще бъде оправена. Стигнало се дотам кмета на град Батановци Радослав Петров да звъни на шефа на „ВиК“ Иван Витанов, а той директно му казал, че оттук нататък няма как тази махала да се захранва от Радомир. След разговор с началника на „ВиК“ Радомир Румен Янев станало ясно, че клона на „ВиК“ в Батановци е бил уведомен за прекратяване на водоподаването, но не са взели мерки, не са направили нищо, за да предупредят хората, че повече вода няма да имат.

Кметът на град Батановци Радослав Петров се свързал с ръководстовото на батановското „ВиК“, а оттам му отговорили, че са били запознати, но не успяли да реагират… от четврътък до неделя.

Хората са възмутени и бесни.

В понеделник сутринта, заедно с кмета на Батановци жителите се вдигат и ще отидат на крака при шефа на „ВиК“ Перник Иван Витанов, за да се търси разрешение на казуса. Единственият вариант е домовете им да бъдат свързани с батановския водопровод и това да се случи максимално бързо, в рамките на една седмица. В противен случай Батановци се готви за гражданско неподчинение.

Освен махала „Андрейна“, в същото положение се намират и село Копаница и други населени места в района, каза още кмета Радослав Петров.

Той сподели, че в продължение на година е имало десетки жалби до кметове, областен управител, омбудсман и министерства, за да се реши проблема с водата на Батановци. От никъде обаче нямало отговор.

Според Петров някой не си е свършил работата . Той е решен да търси отгвороност на батановското „ВиК“ и иска оставка на началника му.

Кметът  информира още, че огромен проблем имат и жителите на блок 10 при бившия завод „Васил Коларов“. Втора седмица блокът е наводнен с отпадни води, а никой отново не взима мерки. Мазетата на хората, покъщината им, зимнината им и дървата им за огрев са потънали във фекални води. За случая е уведомен с докладна и областния управител, но отговор също няма.

Коментари

коментара