Майка загуби детето си, защото направи грешка във Фейсбук

Социалните мрежи могат да бъдат благословия и проклятие. Тази майка трябваше да го научи по трудния начин. Всеки трябва да си научи урока и внимателно да си направи своите изводе. Става въпрос за бъдещето на нашите деца.

Представете си, че сте „във Фейсбук“ и приемате поканата за приятелство от непознат. Както казах, не го/я познавате въобще. Профилната снимка обаче е доста готина и ви е интересно. Така приемате поканата. Просто така. Какво може да се обърка…?!?

Всичко бързо се забравя, защото имате нещо много по-важно да се направи: Дъщеря ви (или синът) започва училище за първи път. Толкова сте горди от детето си, как се е приготвило за големия си ден и съответно ще се постараете, да публикувате най-добрите снимки във Фейсбук. Под тях пишете нещо като: „Какъв ден! Невероятно, моята пораснала дъщеря/син вече е на училище.“

След това можете дори свържете снимката с името на училището и да го качите също във Фейсбук. Няколко кликвания – готово…

Но последиците могат да бъдат ужасяващи…

Защото това, което се случва по-късно, е немислимо: Непознатият когото имате добавен в списъка си с приятели, преди няколко дни, вече отдавна е запазил снимката, която качва на специален сайт и изпраща на стотици мъже по целия свят! Под нея пише:

„Малко, американско момиче. Няма дори 6г! Само 5000 долара! “

Нямате представа, че това се случва, защото всичко е случва зад гърба ви. Но ужасът тепърва започва, когато искате да вземете дъщеря си от училище няколко седмици по-късно, там няма никого!

Търсите я навсякъде, всеки, който мине покрай вас го питате за нея, докато се обливате в сълзи: Виждали ли сте моето дете?

Това, което сега се случва с най-скъпоценното ви същество, е нещо, което може би не искате да знаете… И всичко това нямаше да се случи, ако не бяхте извършили тази сериозна грешка.

И дори ако сте късметлия и вашето дете е пощадено, отвратителното чувство се е загнездило дълбоко във вас, знаейки, че снимката на детето ви, се е оказала в каталог за блудство с малолетни.

Така че: СПРЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАВАТЕ с непознати във FACEBOOK!  По-добре е да имате един по-малко „приятел“, отколкото да преживеете тази история на ужасите.

Никога не трябва да забравяме това съобщение: Бъдете бдителни и подхождайте с голяма, здравословна доза скептицизъм, когато се занимавате с непознати в интернет. Отхвърляйте молби за приятелство от непознати! И най-важното: Не качвайте снимки на децата си! Тъй като те често могат да попаднат в неподходящи ръце.

Педофилите често търсят такава откритост. В реалния живот, може би не всички показват личния си живот, нали? Тук можете да гледате как да защитите вашия профил от злоупотреба и неприкосновеността на личния ви живот.

Коментари

коментара