Новият кмет на Перник Станислав Владимиров за пресушения язовир Студена и ще има ли режим на водата

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров намекна за воден режим по време на първата си пресконференция пред обществото. След пресушаването на язовир Студена, което именно Станката извади на показ, честите спирания на водата през лятото и тежките аварии, перничани се опасяват, че ще се наложи градът да мине на воден режим. Опасенията им са правилни. 

„Предстои ни да решим проблема с водоснабдяването в Перник. Съжалявам, че моите колеги досега нямаха куража да предприемат болезнени мерки, защото знаете в момента нивото на язовира е в критичния минимум“, каза Станислав Владимиров. По думите му ще се наложи да се предприемат болезнени мерки, включващи и частичен воден режим.

Колкото по-бързо го направим, толкова по-безболезнено ще се измъкнем от тази тежка ситуация, в която се намираме„, категоричен е Владимиров.

„Едно от първите неща, които ще направя е разговор с всички институции за справянето с тази хуманитарна криза, в която може да изпадне общината“, допълни още новия кмет на Перник.

Станислав Владимиров е категоричен, че предстоящия воден цикъл на Община Перник до голяма степен ще стопи проблемите на перничани с водата. Той припомни, че проектът е стартирал още при покойната кметица Росица Янакиева, претърпял е развитие и е на финалната права да бъде реализиран.

„Ще надграждам всичко хубаво постигнато до момента за Община Перник, само глупаците започват отначало“, категоричен е Владимиров.

Коментари

коментара