Пернишкото 8-мо училище „Кракра Пернишки“ – на помощ на отец Иван и Дома за сираци

VIII ОУ „Кракра Пернишки“ се включва в инициативата „Да подкрепим отец Иван в труден за него момент“, разбра zaPernik.com.

Във фоайето на училището ще има поставена клетка за събиране на трайни продукти ( месни и зеленчукови консерви, олио, боб, леща и всичко останало.) Даренията ще се занесат на място в Дома за сираци в Нови Хан .

Припомняме, че отец Иван претърпя тежък пътно-транспортен инцидент и последвала операция. Той ще остане неподвижен за два месеца, а след това следват и месеци на рехабилитации и раздвижване. Тревогата на отец Иван обаче е съвсем друга: заради произшествието той не е успял да осигури въглища и дърва за предстоящата зима и храна за децата в Нови Хан и Якимово.
Към момента грижата за хората в двете общности поема неговият син отец Григорий.

Именно заради това от Дома за сираци молят за помощ да се осигурят така необходимите отопление и храна. Спешно се набират средства за закупуване на въглища и дърва. Необходими са хранителни продукти като месни и зеленчукови консерви, олио, боб, леща и всичко останало, за което се сещате като трайни продукти.

Парични дарения могат да се превеждат по сметката на дома:

Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“, Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Средства могат да се превеждат и чрез е-pay: Подкрепи!

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с куриер. Адресът е:
Дом за сираци „Св. Николай“ при манастир „Св. Троица“
ул. „Търнава“ № 21 А
с. Нови Хан п.к 2110, община Елин Пелин

Още за инициативата може да прочетете в сайта :

http://svetinikolai.org/

Коментари

коментара