Голмайсторът на Перник Калоян Йосифов пред Zapernik.com: Мисля само за „Миньор“

С летящ старт и победа след победа започна новият футболен сезон за Миньор – Перник. Очевидно отборът на „чуковете“ се мобилизира, а факта, че момчетата се раздават на сто процента на терена не остава незабелязан и от фенове, и от треньори.

Едно име обаче в последно време се налага сред футболните среди от аматьорската лига – това на Калоян Йосифов. 21-годишният играч отбелязва гол след гол в почти всеки мач на „жълто-черните“. Йосифов е начело и на класацията на голмайсторите в Трета лига, Югозападна група. Той е разписал общо 11 гола, следван от Росен Йорданов за Марек Дупница – с осем гола.

Какво мисли за успеха си Калата? Ето какво каза пред Zapernik.com голмайсторът на Миньор Калоян Йосифов:

Калояне, ти направи истински фурор през този сезон и оглави класацията на голмайсторите в Югозападна група с общо 11 гола до момента. Как се чувстваш от това?

Калоян: Здравейте, щастлив съм от това, че съм голмайстор на групата и отбора, но и съм наясно, че без помощта на съотборниците ми това нямаше как да се случи.

Има ли попадение, което да ти е най-любимо и ще го запомниш като емоция?

Калоян: Голът ми срещу Ботев Пловдив за купата, а за първенството – голът срещу Рилски спортист.

Какво мислиш за отбора си – момчетата от Миньор – Перник? Кажи ни няколко думи за треньора Юри Васев.

Калоян: Всички момчета сме много задружни. Имаме много добър колектив и това го показваме на терена. Треньорът ни Юри Васев държи на дисциплината и изисква във всеки мач и във всяка тренировка да даваме 100% от себе си.

Как започна да се занимаваш с футбол? Какво те запали към този спорт?

Калоян: От малък съм с топка в краката. Започнах да се занимавам по-сериозно с футбол от 9 годишен и оттогава не съм спирал. По този спорт ме запали най-вече дядо ми, а семейството ми винаги ме е подкрепяло.

Кои са целите ти във футбола и за какво мечтаеш?

Калоян: Мечтата ми е да стана професионален футболист, за което тренирам и работя всеки ден.

От доста отбори проявяват интерес към теб, какво би те задържало в Миньор и кое ти харесва най-много в тима?

Калоян: На този етап не мисля за други отбори. Мисля само и единствено за Миньор. Бих останал тук заради страхотните ни фенове, чудесния ни колектив и отношението на ръководството към мен.

Разкажи ни нещо за Калоян Йосифов извън терена. С какво се занимаваш, какво обичаш да правиш, имаш ли си приятелка?

Калоян: Обичам да излизам с приятели, да се разхождам, да играя FIFA, а когато имам повече свободно време ходя на риболов. В момента нямам приятелка.

За финал, сега можеш да се обърнеш към всички перничани, които следят изявите ти на терена и неведнъж си ги радвал с точните си попадения…

Калоян: Пожелавам на феновете да са живи и здрави! Да ни подкрепят във всеки мач, както го правят досега. Само Миньор!

 

Коментари

коментара