Екшън в офиса на ГЕРБ: Вяра Церовска постави на място двете самозабравили се общински съветнички и заповяда да се подкрепи световната шампионка Василена за почетен гражданин на Перник!

Истински екшън се е разиграл в централата на партия ГЕРБ Перник вчера, научи ZaPernik.com. След като сайта гръмна новината, че две общински съветнички от ГЕРБ Б. Иванова и В. Страхилова са гласували „въздържали се“, заедно с общинския съветник от БСП В. Петков, като по този начин са прецакали кандидатурата на световната шампионка – перничанката Василена Василева за почетен гражданин на Перник, с мотив – не седяла добре до патриарх Неофит, който също ще бъде награждаван като почетен гражданин на Перник тази година, градусите в политическото пространство се нажежиха.

Научила новината Вяра Церовска е била силно разочарована и ядосана от случилото се.

Какво правите вие? Това момиче е прекрасно, световен шампион, защо не сте го подкрепили?“, питала Церовска самозабравилите се общински съветнички.

Те започнали да се оправдават, че такова решение били взели. „Кой и къде е вземал това решение? Как не ви е срам? Василена е прекрасно дете, световен шампион, на заседание на общинския съвет искам всички от ГЕРБ да я подкрепим и да стане почетен гражданин на Перник„, заповядала Вяра Церовска.

Явно общинските съветнички използват ситуацията, докато Вяра Церовска е в отпуск и непрекъснато в предизборни срещи, за да си правят каквото поискат, но бързо бяха поставени на място, шушукат в офиса на ГЕРБ.

В БСП положението е подобно. Кандидат-кметът им Станислав Владимиров – Станката е заповядал също Василена да бъде подкрепена и направена почетен гражданин.

С това едната глупост, която сътвориха пернишките общински съветници ще бъде поправена.

Досега те отказваха да направят почетен гражданин световната шампионка от Перник Василена Василева, защото по инициатива на областната управителка Ирена Соколова щял да идва агента на Шесто управление на ДС – патриарх Неофит, който също щял да става почетен гражданин на Перник, без да има особени заслуги за Перник, нито да е живял в града ни.

Очаквайте подробности!

Коментари

коментара