„Повече от глупост е да номинираш Патриарха за почетен гражданин на Перник, принизяват го, хората, които се опитват да употребят Патриарха, са употребявали и мен, във времето“, изригна бунтарката София Георгиева

Родената и живееща в град Перник популярна певица на златния хит „Син талисман“ София Георгиева попиля мераците на пернишките политици да правят патриарх Неофит почетен гражданин на Перник предизборно.

Препечатваме мнението на певицата, директно от фейсбук страницата й:

Патриарх (на гръцки πατριάρχης; от πατήρ – ‚баща‘/‚отец‘ и αρχης – ‚първенец‘, ‚вожд‘) е титла в Библията.

Основна задача на областния управител е да провежда политиката на централната държавна власт на териториторията на дадената област. Той отговаря и контролира за законосъобразността и целесъобразността на актовете и решенията на общинските съвети и техните решения..

Някой си играе на “Кой, по-по-най!
Патриарха е отец и водач в духовното, на цялата нация.
Повече от глупост е да номинираш Патриарха за светска награда в случая, ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН и да го “изтупанчиш на мегдано“ връчвайки му награда, с която вярваш, че ще омилостивиш, предполагам БОГ, който от своя страна, ще пусне, водата на Перник Област, чиито шеф си, ще изчисти въздуха на града, ще спре ИЗТИЧАНЕТО НА САПУНИНИ и т.н.

Патриарха е отец на цялата нация, на всеки христианин.

Патриарха обединява нацията и дава надежда и кураж на хората, не ги разграничава.

Патриарха не е гражданин, той е духовния баща на нацията!

От къде на къде си позволявате да го правите повече перничанин от колкото българин? С този АКТ омаловажавате и принизявате институцията, която представлява Патриарха.

Така се получава, когато познаваш два вожда, Винету и Тодор Живков и Папата те е “тупнал“ по главата.
Това се получава, когато се кланяш на два “вожда“, Цветанов и Борисов.
Във втория случай не е ясно на кой от двамата се целува главата, пардон ръката?!

Хората, които се опитват да употребят Патриарха, са употребявали и мен, във времето. Познавам мисленето им и не ми допада логиката и истински родилните напъни да са на “сцената“ на всяка цена.

Коментари

коментара