Подариха над 100 книги на читалище „Съзнание – 1922“

Читателският фонд на читалище „Съзнание – 1922“ в град Перник е обогатен с над 100 нови книги. Инициатор на дарителската кампания е женската организация на политическа партия в Перник.

Дамите дариха книги от личните си библиотеки. По този начин искат да насърчат всеки да вдъхне нов живот на своите хартиени приятели, като им позволи да докоснат душата и съзнанието на други хора. В благородната инициатива се включиха още д-р Вяра Церовска, Ирена Соколова, Емил Костадинов от кв. „Изток“,  д-р Елза Драгомирова и други.

Любезните домакини посрещнаха своите гости с думи на благодарност за изцяло ремонтирания покрив на читалището, както и за жеста, чрез който се обогатява библиотечният фонд, като си пожелаха доброто сътрудничество да продължи и в бъдеще.

„Читалището ни е символ на нашата вековна култура, истинско огнище за съхраняване на националното самосъзнание. Сърдечно ви благодарим, че през годините вие приехте за своя кауза да събирате, съхранявате и предавате за поколенията паметта за българщината. За да се пазят традициите и духовността е необходима и финансова подкрепа. Ние знаем добре това и ще  е продължим да инвестираме в създаване на добри условия за културата“, сподели д-р Церовска.

Коментари

коментара