Курортното селище Рударци отново ще бъде домакин на Международния пленер по живопис „Арт студио Рударци”. Проявата по традиция предшества Деня на града и ще бъде открита на 4 октомври. В продължение на осем дни художници от Италия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и България ще рисуват в полите на Витоша

Курортното селище Рударци отново ще бъде домакин на Международния пленер по живопис „Арт студио Рударци”. Проявата по традиция предшества Деня на града и ще бъде открита на 4 октомври. В продължение на осем дни художници от Италия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и България ще рисуват в полите на Витоша, а на 11 октомври в ЦПЛР- Обединен детски комплекс Перник ще бъде представена изложба със създадените от тях творби.

Международният пленер по живопис е част от културния календар на община Перник и се е превърна в традиция, която стимулира творческата дейност на художниците и разширява международните контакти на базата на културното сътрудничество на Община Перник с побратимени и партньорски градове от чужбина. Тазгодишното издание е 22-ро поред. Организатори са Община Перник, Художествена галерия Перник и местното представителство на СБХ.

Коментари

коментара