Задава се гафът на годината! Перник ще стане за смях пред цяла България

Задава се гафът на годината, научи zaPernik.com. Хора от Перник, начело с областната управителка се гласят да направят нещо супер не на място и безумно.

От известно време върви натиск да се направи почетен гражданин на Перник забележете кой… Патриарха на България.

Това не е виц. Това е самата истина. 

За да се натегне на шефа си, един ловък поп-бизнесмен от Пернишко използва Ирена Соколова да прави такава огромна глупост, като да направят почетен гражданин на Перник Патриарха на България Неофит, който няма нищо общо с Перник.

Оставете всичко, но това звучи като виц. Хайде, да го награждава президента – добре, да го награждава парламента – добре, столична община да го награждава или родния му град – добре, но Патриарха да става почетен граждан на Перник си е виц само по себе си.

Бил помагал за ремонтиране на църкви в Пернишко“ е един от мотивите за отличието. А на другите области не помага ли? И що за глупости – повечето ремонти на църкви в Перник са по европрограми и пари от бюджета.

Това си е чисто натегачество и нищо повече. Просто едни хора в Перник искат да се натегнат на патриарха и използват града ни затова.

За да измислят все пак някакъв довод, да го свържат с Перник, се оказва, че Патриарх Неофит бил служил като войник в Перник. Е, такъв смях в залата няма. Точно по комунистически скалъпена глупост. Едно време така се награждаваха най-неадекватните хора, за да може някой да се подмаже.

В момента върви цялостна подготовка по празника на града, където това безумие трябва да се случи. Сменя се цялата програма.

Въпреки, че идеята среща тотален смях в обществениците, които са чули за нея, под осанката на областната управителка се подава един лист- подписка, в който интелектуалци да се подпишат, че подкрепят такава идея. Половината от хората обаче в подписката смятат това за безумие, въпреки, че са се подписали. Те пък от своя страна искат да се натегнат на областния управител. И така. Всичко си е като преди 1989 година.

Не знаем за какво му е на Неофит тая простотия … да стане почетен гражданин не на какво да е, а на Перник?! Пълен виц. Дано града се осъзнае и отложи решението си поне. Още повече, че в години, в които се правят избори, Перник никога не е давал отличието почетен гражданин в своята история. Точно, за да се избегне политическия момент в него. Ирена Соколова е готова да погази тази традиция. Тя обича гафовете. Последният беше с бананите и слънцето. Но този ще се очертае като най-големия в политическата й кариера.

Ще следим темата! Гласувайте, дайте вашето мнение в анкетата:

[poll id=“30″]

Коментари

коментара