Само в zaPernik.com! Директори на училища и детски градини скриха писмо, което щеше да промени мнението на родителите на 180 градуса

Да не се искат пари на родителите на деца в детските градини и училища, защото това няма правна форма, призова министъра на образованието и науката на Република България Красимир Вълчев.

Писмо, което той е разпратил до ведомствата уведомява родителите за това. Писмото обаче е дълбоко скрито от директорите и не стига до родителите на децата.

Точно заради това, zaPernik.com го публикува, за да стане ясно, че тази корупционна практика, която в Перник е масово разпространена, да се купуват сапуни, тоалетна хартия, чаршафи и какво ли не в детските градини, а училища да щавят родителите с принтери, видеостени, топки за физическо и други е напълно незаконна.

„Българите имат право на безплатно образование, без да му се искат такси и пари, извън регламентираните“, съобщава министъра.

Той смята, че даренията трябва да стават доброволно и уточнява, че призоваването на родителите да даряват не включва това.

Прочетете писмото му от тук:

Коментари

коментара