Треньорът на Миньор Юри Васев за мача срещу Ботев за Купа България: Един техен футболист струва тройно колкото бюджета на клуба ни, но излизаме със самочувствие. Няма какво да губим, може само да спечелим

Треньорът на ФК Миньор Перник – Юри Васев изправя момчетата си срещу опасен противник. Факт е, че елитния Ботев – Пловдив превъзхожда пернишкия тим и с финанси и със скъпо платени футболисти. Но Миньор няма какво да загуби от тази среща. Може само да спечели. 

Мачът между Ботев – Пловдив и Миньор – Перник за Купа България ще се играе на 25 септември, сряда от 16 часа. А ето какво каза за предстоящата среща треньорът на перничани Юри Васев:

Не си правим илюзии. Играем срещу един от най-добрите отбори в А група, който миналата година беше финалист за купата. Излизаме и играем. От този мач можем само да спечелим. Момчетата трябва да  си сверят часовниците с отбор от А група, да видят какво е нивото. Ботев е фаворит, по-добър отбор, това е ясно. Има няколко чужденци. Там само заплатата на Тошко Неделев е двойно или тройно колкото бюджета на целия ни клуб. Но излизаме и играем 11 на 11 като равни с равни. Дано да имат самочувствие нашите момчета. Това им говорим, че няма от какво да се притесняват и да направят един добър мач. Пък каквото сабя покаже. Ако Ботев ни подценятще берат ядове, но не мисля, че ще го направят. Важно е да направим един хубав празник за хората да дойдат на стадиона“, каза Васев.

Коментари

коментара