Силен шум тормози жителите на кварталите Изток и Мошино, идвал от Стомана

Силен шум тормози жителите на кварталите Изток и Мошино посреднощ. Перничани се оплакаха, че „ужасният“ шум идва от посока на завод Стомана. Шумът е в продължение на няколко седмици вече.

„Не може да се спи. Започва се около 12-1 през нощта и продължава чак до сутринта… Не мисля, че имат право да пречат на хората с толкова силен шум и то през нощта“, пише Ася Атанасова в групата Снимай Перник, нека всички видят във фейсбук. Тя е убедена, че звукът, който се произвежда е с децибели над допустимото, особено за часовете, когато повечето хора спят.

„То не е само шумът, миризмата на бакелит снощи беше отврат! Просто отворих вратата на колата и ме лъхна „чистия“ въздух с приятен привкус“, отговаря Josh Dimitrov.

Според друг участник в дискусията този шум го има откакто работи завод Стомана. От квартал Църква също се оплакват, че от години е така – шум и смрад. 

„Ние живеем в Мошино и цяло лято не може да се спи от силния шум. Последните две нощи също беше така. Дори сутринта се интересувахме къде да подадем сигнал. Шумът май идва от Теца“, пише Деси Георгиева. 

Перничанка призовава да се подават сигнали винаги, когато има нередност и хората да не прояват търпимост за подобни нарушения.

Припомняме, че в последните месеци по сигнали на граждани, бе проверен ТЕЦ-а на Перник, дори се стигна до неговото временно запечатване. Вчера пък бе санкциониран и завод Стомана, заради замърсяване.

Коментари

коментара